nedeľa 6. júna 2010

Fotky p. Galandovej a chýbajúce parkovisko

Ďakujem za postrehy. Zajtra ich predložím riaditeľovi VPS. Niektoré, ktoré si nevyžadujú vysoké náklady sa dajú odstrániť operatívne, tie, ktoré vyžadujú väčšie investície sa musia dostať do rozpočtu mesta. Len malá poznámka, množstvo podobných detailov sa dá nájsť v každom meste od Bratislavy až po Dolný Kubín.

Stotožňujem sa s návrhom parkovania. Kde sa už parkuje treba položiť polovegetačné panely.

Téma – program volebnej kampane




  • Rozpočet mesta sa tak ako má schvaľuje v predchádzajúcom roku na nasledujúci, predovšetkým daň z nehnuteľnosti sa v priebehu roka nedá meniť. V Snine sme ju nezvyšovali už niekoľko rokov. Ak by pomohlo pre podnikateľov a zamestnanosť zníženie dane, som za, najmä kvôli zvýšeniu zamestnanosti. Bol som iniciátorom návrhu, keď v Snine boli daňové prázdniny pre začínajúce firmy. Výdavky na propagáciu mesta sa využívajú predovšetkým z projektu Poľsko – slovenskej a Ukrajinsko – slovenskej spolupráce.
  • Pozemok pri športovej hale patrí Nadácií Profutura, ktorá plní predovšetkým sociálnu a charitatívnu činnosť. Tak rozhodnime, či ju pokutovať.
  • Verejné obstarávania robíme elektronickou formou, ako minimálne množstvo miest na Slovensku.
  • S bicyklami a korčuľami pre policajtov je to dobrý nápad, takisto ma to napadlo. Tiež si všímam pribúdanie hmotnosti. Skúsim tento návrh presadiť.
  • Parkovisko bolo pre pacientov, lekárov a ostatných návštevníkov nemocnice naozaj veľmi dôležité, pretože premávka pri nemocnici bola krajne nebezpečná. Zodpovedne sa venujeme aj diagnostickej technike, s veľkých investícií sa kúpil CT prístroj, rontgen, ale i ďalšie, podľa požiadaviek vedenia nemocnice. Mnohí pacienti z Humenného a širšieho okolia využívajú lekárske služby práve v našej nemocnici. Nedehonostujme prosím prácu našich lekárov. Je jasné, že v Humennom majú lepšie prístroje ako v Snine, v Košiciach lepšie ako v Humennom, atď.

Školstvo

Naozaj treba urobiť serióznu, nezaujatú a odbornú analýzu škôl a školských zariadení. Návrh o zlúčení škôl som predniesol pred časom, má to však tiež svoje úskalia. Unáhlené rušenie škôl a škôlok v niektorých mestách prinieslo problémy v ich terajšom nedostatku, viď mesto Martin a podobne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára