pondelok 14. júna 2010

Projekty zrealizované a schválené

Už naozaj nerozumiem, či je dobré alebo zlé, že robíme toľko projektov, koľko je uvedených v prehľadných tabuľkách na stránke mesta. Podľa tejto tabuľky vychádzajú trochu iné a väčšie čísla, ako ste uviedli v diskusií. Tiež som sa nezačal porovnávať s Belou a ostatnými obcami, kde ide predovšetkým o výstavbu kanalizácie, o ktorej ste tvrdili, že už je všade. Ako vidíme, hneď v Belej ju nemajú.

Ako vyplýva z tabuliek od roku 2007 teda za tri a pol roka je zrealizovaných a schválených 18 projektov za takmer 15 mil. eur, hodnotených a pripravovaných je 6 projektov za viac ako 10mil. eur. Nepočítam pripravovaný projekt so švajčiarskeho finančného mechanizmu na korčuliarsky chodník popri Ciroche na Rybníky. Neviem, či je to málo v porovnaní so štyrmi rokmi 2002-2006, keď na jednu základnú a jednu materskú školu prišiel do Sniny 1mil. eur, z ktorého sa musela viac ako tretina vrátiť.

„Kauzy kaštieľ, poliklinika, tepelné hospodárstvo“

To všetko bude zajtra uverejnené na stránke mesta, aby boli úplne presné, objektívne„nediplomatické“ vysvetlenia k týmto témam.

Motivovanie investorov

Možno, že si niektorí spomenú, že som bol iniciátorom dvojročných daňových prázdnin. Ak by nová vláda, čosi podobné umožnila verte, budem prvý v Bratislave, aby Snina využila túto možnosť pre investorov a zamestnávateľov.

Zníženie nájmu sa uskutočnilo na zastupiteľstve pre investorov v priemyselnom parku, aby nepoklesla zamestnanosť a aby opäť nevznikol problém vrátenie 100mil. korún na ich realizáciu.

Lidové noviny

Som smutný, že mnohým sa to páčilo. Podobný redaktor v roku 1992 z vtedajšieho českého REFLEXU nás okydal podobne. Na námestí urobil fotomontáž chlapa s ovcou. Okrem toho sa nám vysmieval podobne z bytoviek, urážal nás s uniformitou pomníkov na cintoríne, atď. Tento terajší sa nám vysmieva zo skrachovaného Vihorlatu a JASu z čoho nám je do plaču a na čom mesto nemá absolútne žiadnu vinu. Vysmieva sa nám z rozpadajúceho sa námestia o ktorého rekonštrukciu sa usilujeme niekoľko rokov a jeho rekonštrukciu ideme realizovať. Vysmieva sa nám z chátrajúcich bytoviek, nevšimol si, že mnohé sa úspešne obnovujú. Dovolil si nás zhovadiť dokonca na pašerákov a prevádzačov. Dúfam, že sa tu tak skoro neukáže.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára